Τι έχουμε:
Για τις κρέπες:
- 220 γραμ. αλεύρι
- 40 γραμ. αλεύρι από φαγόπυρο
- 1/2 λίτρο γάλα
- 3 αβγά
- 50 γραμ. μαργαρίνη, λιωμένη
- αλάτι, πιπέρι
- μαργαρίνη για το τηγάνι
Για το μείγμα σουφλέ:
- 100 γραμ. έμμενταλ Entremont, τριμμένο
- 4 αβγά
- 1 πατάτα, βρασμένη, πολτοποιημένη
- στη μύτη από το κουταλάκι μπαχάρια, τριμμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λαδόκολλα
Για το γαρνίρισμα:
- κόκκους πιπεριού, κόκκινου
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Τι κάνουμε:
Αρχικά φτιάχνουμε τις κρέπες:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αβγά χτυπημένα, τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Προσθέτουμε τα αλεύρια, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε, έως ότου το μείγμα γίνει λείο και ομοιογενές. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε για μισή ώρα.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους με μαργαρίνη, το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε 2 κουταλιές από τον χυλό. Με το χέρι μας γέρνουμε το τηγάνι, έτσι ώστε να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα παντού και να γίνει μια πολύ λεπτή τηγανίτα (κρέπα).
Τη ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και με μία σπάτουλα την ξεκολλάμε από τα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιού.
Τη γυρνάμε με τη βοήθεια ενός πιάτου από την άλλη πλευρά και την ψήνουμε, έως ότου χρυσίσει ομοιόμορφα. Βγάζουμε την κρέπα από το τηγάνι, τη βάζουμε σε μία πιατέλα και τη σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστή.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, έως ότου τελειώσει ο χυλός, αλείφοντας το τηγάνι με μαργαρίνη κάθε φορά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Για να φτιάξουμε το μείγμα του σουφλέ, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπημένους, το έμμενταλ Entremont, την πατάτα, τα μπαχάρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε σε κάθε κρέπα 2-3 κουταλιές από το μείγμα του σουφλέ και τις διπλώνουμε.
Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο περίπου για 6-7 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με πιπέρι και κόκκους πιπεριού .
Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του σουφλέ 1 κλωναράκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο.