Τι έχουμε:
3 αντίβ
100 γραμ. τυρί έμμενταλ Entremont, κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές σησαμέλαιο
στη μύτη από το κουταλάκι κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα αντίβ, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και όταν κάψει, σοτάρουμε τις λωρίδες του αντίβ μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν ελαφρά.
Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μέλι και όταν λιώσει, προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο τηγάνι τις λωρίδες του αντίβ, το έμμενταλ Entremont , ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, έως ότου ενωθούν τα υλικά και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κύμινο, να χρησιμοποιήσουμε πάπρικα, γλυκιά.