Μαργαρίτα φράουλα (Margarita Strawberry)

14.05.2012

Το διάσημο κοκτέιλ Μαργαρίτα εμπνεύστηκε το 1948 μια οικοδέσποινα και επιφανής κυρία του Ντάλας, η Μαργαρίτα Σέιμς σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσε στο εξοχικό σπίτι της στο Ακαπούλκο του Μεξικού. Ανέμιξε τρεις μεζούρες τεκίλας με μία μεζούρα κουαντρό και μία λάιμ.

Το αποτέλεσμα είχε επιτυχία και σύντομα το κοκτέιλ κέρδισε την ελίτ του Τέξας και στη συνέχεια του Χόλιγουντ με το όνομα της δημιουργού του.

Μια παραλλαγή της κλασικής Margarita

ΥΛΙΚΑ

  • 5 φρέσκες φράουλες
  • 3-4 παγάκια θρυμματισμένα
  • 1 μεζούρα τεκίλα blanco
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1 κουταλιά σούπας κιουρασό

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα τις φράουλες, τις οποίες έχετε πλύνει, με τα παγάκια και τα υπόλοιπα υλικά. Σουρώστε το μίγμα σε ποτήρι του μαρτίνι και γαρνίρετε με μία φράουλα.