Κυδώνια με μαυροδάφνη

17.07.2012

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ATOMA

  • 4 κυδώνια μεγάλα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 8 κουτ. γλυκού μαργαρίνη
  • 1 ποτηράκι κρασιού μαυροδάφνη
  • λίγη κανέλα
  • 4 μοσχοκάρφια
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλο καβουρντισμένο και χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Aλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί. Tοποθετούμε μέσα τα κυδώνια με το καθαρισμένο μέρος τους προς τα επάνω, τα αλείφουμε με μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα, τους καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι και περιχύνουμε με 1 ποτηράκι νερό και 1 ποτηράκι μαυροδάφνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα κυδώνια. Σερβίρουμε γαρνίροντας με καβουρντισμένο αμύγδαλο.