Υλικά
- 1/2 φύλλο για κανταΐφι
- 150 γραμμ. κεφαλοτύρι
- 200 γραμμ. γραβιέρα
- 200 γραμμ. κασέρι
- 150 γραμμ. φέτα σκληρή πικάντικη
- 100 γραμμ. ανθότυρο
- 250 γραμμ. ζαμπόν ή μπέικον
- 150 γραμμ. βούτυρο
- 4 αβγά
- 650 ml φρέσκο γάλα
Μοσχοκάρυδο - Κύμινο
- Λίγος δυόσμος
- Πιπέρι
Eκτέλεση
1. Ξαίνετε το φύλλο κανταΐφι. Τρίβετε τα τυριά, τα ανακατεύετε και προσθέτετε δυόσμο.
2. Βουτυρώνετε ένα ταψί, απλώνετε το μισό κανταΐφι στον πάτο του ταψιού, απλώνετε τα μισά τυριά και στρώνετε από πάνω το ζαμπόν.
3. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και σκεπάζετε με το υπόλοιπο φύλλο.
4. Λιώνετε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο και το χτυπάτε καλά με τα αβγά, το γάλα και τα μυρωδικά. Περιχύνετε το κανταΐφι με το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.