Πιπεριές γεμιστές με φέτα

01.06.2010

Υλικά

  • 8 γλυκές πράσινες, κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές (κέρατο)
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γραμμ. φέτα γλυκιά χοντροκομμένη
  • Λίγο λάδι
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε τις πιπεριές και αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους προσέχοντας μην τις σκίσετε.

2. Τις ρίχνετε σε νερό που βράζει και τις ζεματάτε για 5 λεπτά.

3. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

4. Στο μεταξύ σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτετε την ντομάτα, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τα ανακατεύετε και τα κατεβάζετε από τη φωτιά.

5. Αφού κρυώσουν λίγο, προσθέτετε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό.

6. Γεμίζετε τις πιπεριές με το παραπάνω μείγμα και αφού τις αλείψετε με λάδι τις ψήνετε στο γκριλ ή τις τηγανίζετε. Σερβίρονται ζεστές.