Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
- 16 σπαράγγια ολόκληρα καθαρισμένα στη βάση τους
- 4 ρίζες φινόκιο καθαρισμένες και κομμένες σε 4 τεμάχια η καθεμία
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. φέτα
- ½ φλιτζάνι γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Aνακατεύουμε σε μπολ τη φέτα με το ανθότυρο, το γάλα και τον δυόσμο λιώνοντάς τα με ένα πιρούνι. Σοτάρουμε τα σπαράγγια σε τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο για 2 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε και σοτάρουμε το φινόκιο για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Aνοίγουμε τα δύο φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε το καθένα σε 4 κομμάτια. Aνασηκώνουμε τις άκρες τους και σχηματίζουμε 8 ταρτάκια. Τοποθετούμε τις τάρτες σε βουτυρωμένα ταψιά και μοιράζουμε σε αυτές από 2 σπαράγγια και 2 τεμάχια από το φινόκιο. Περιχύνουμε με το μείγμα του τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά.