Υλικά
- 1/2 κιλό αρακάς
- 10 αγκινάρες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. τοματοπελτές
- 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/3 ματσάκι άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
2. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα και τον άνηθο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν.