Πέρκα στη λαδόκολλα με πράσα

04.05.2010

Υλικά

  • 1 φιλέτο πέρκα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
  • 2-3 κλαράκια μαϊντανός
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε το λαδολέμονο καλά, ρίχνετε το μείγμα πάνω στην πέρκα και την αφήνετε στην πιατέλα και μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

2. Βγάζετε την πέρκα από το λάδι και τη βάζετε στη λαδόκολλα. Απλώνετε επάνω της τα λαχανικά, το ξύσμα του λεμονιού και το αλατοπίπερο.

3. Tα τυλίγετε καλά στο χαρτί έτσι που να μη χυθούν τα ζουμιά της από τις άκρες και την ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

4. Σερβίρετε την πέρκα σε πιατέλα όπως είναι, με τη λαδόκολλα, γαρνίροντας με φυλλαράκια μαϊντανού και φέτες λεμονιού.