Υλικά
- 1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
- 1/2 κιλό αρακάς ή ανάμεικτα λαχανικά
- 2 καρότα
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μια σακούλα ειδική για το φούρνο
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα καρότα, το κρεμμύδι και τα κόβετε μικρά κομμάτια.
2. Πλένετε τον αρακά και τρίβετε τις ντομάτες.
3. Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζετε στη σακούλα. Με μια καρφίτσα ανοίγετε τρύπα στο πάνω μέρος της και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 170° C για 1 ώρα.
4. Βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και γαρνίρετε με τον αρακά. Το σερβίρετε ζεστό.