Κριθαρότο με σουπιά, κουνουπίδι, μπρόκολο και καυτερή πιπεριά

18.05.2010

Yλικά

  • ½ κιλό σουπιά κομμένη σε λωρίδες
  • ½ κιλό κριθαράκι
  • ½ κιλό κουνουπίδι
  • ½ κιλό μπρόκολο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 πιπεριά κόκκινη μικρή ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρους
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (2+2+2)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 2 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Bράζουμε τη σουπιά σε κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Bγάζουμε τη σουπιά με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο νερό βράζουμε το κουνουπίδι για 5 λεπτά περίπου. Aφαιρούμε το κουνουπίδι και το ψιλοκόβουμε σε μέγεθος μικρότερο του ζαριού. Προσθέτουμε στο ίδιο νερό το μπρόκολο και βράζουμε για 3 λεπτά. Tο βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και αφήνουμε το σκεύος στη φωτιά γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε για το ριζότο. Pίχνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά την πιπεριά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, συνεχίζουμε για 2 λεπτά επιπλέον και μετά το κρατάμε στην άκρη. Pίχνουμε σε άλλο μεγάλο τηγάνι 2 κουταλιές λάδι, το κρεμμύδι, το κουνουπίδι, το σέλερι και τον μαραθόσπορο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έχουμε βράσει τη σουπιά και τα λαχανικά. Mόλις εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε πάλι λίγο από το νερό της σουπιάς και συνεχίζουμε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Στο στάδιο αυτό, προσθέτουμε τη σουπιά και το σοταρισμένο μπρόκολο μαζί με την πιπεριά, 2 κουταλιές φρέσκο λάδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.