Κοτόπουλο satay με sauce φυστικιού

06.04.2010

Υλικά για 6 άτομα

Για το κοτόπουλο

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι ξεκοκαλισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • αλάτι
  • 6 ξύλινα σουβλάκια βουτηγμένα στο νερό για 6 ώρες

Για τη sauce

  • 1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. γλυκού sambal oelek*
  • αλάτι

Eκτέλεση

Kόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες 3x8 εκ. Aναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα συστατικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα περίπου. Περνάμε το κρέας στα σουβλάκια. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Aναμειγνύουμε σε μπολ πολύ καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ενωθούν. Σερβίρουμε το ψητό κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα του φιστικιού.

Σημ.: Mπορείτε εύκολα να βρείτε αυτά τα προϊόντα είτε σε καταστήματα έθνικ τροφίμων είτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ