Γουρουνόπουλο ψητό στα λεμονόφυλλα

13.04.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά γουρουνόπουλο (μπούτι ή χεράκι με σπάλα)
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • λεμονόφυλλα φρέσκα
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας και το χαράζουμε σε διάφορα σημεία. Στις σχισμές αυτές, μπήγουμε άφθονο αλατοπίπερο, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Στρώνουμε τα λεμονόφυλλα σε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα το κρέας, αλατίζουμε το γουρουνόπουλο και το τοποθετούμε με την πέτσα του προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180°C για 3 ώρες και στη συνέχεια γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά. Ψήνουμε για μία ώρα ακόμη ώσπου να ροδοκοκκινίσει και να καραμελώσει η πέτσα του. Πετάμε τα λεμονόφυλλα και το σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου λεμονοριγανάτες.