ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιμά χοιρινό (από μπούτι)
- 1 έντερο μέτριο
- 11 γρ. αλάτι
- 3 γρ. πιπέρι
- 7 γρ. κανέλα
- 4 γρ. θρούμπι
- 1 φλιτζάνι ξίδι
- 1 πακέτο μακαρόνια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 κουτί ντοματοχυμό σαντορινιό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά. Πλένουμε σχολαστικά το έντερο και το δένουμε από τη μία άκρη του. Προσαρμόζουμε στην άλλη άκρη του ένα λεπτό χωνί (ή την οικιακή χειροκίνητη μηχανή του κιμά) και το γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Δένουμε και την άλλη πλευρά και κρεμάμε το λουκάνικο να στεγνώσει σε δροσερό μέρος για μία ημέρα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο και το τηγανίζουμε ελαφρά σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε τα κομμάτια στη σάλτσα ντομάτας. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με τα λουκάνικα και τη σάλτσα ντομάτας.