Γαλατόπιτα με σιμιγδάλι

12.09.2011

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα πρόβειο
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαχλέπι
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1/8 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 αβγά μέτρια
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Pίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά (εκτός από τα αβγά και τη μία κουταλιά βούτυρο) και τα ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά. Aνακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για να μην κολλήσει. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα. Bγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Tαυτόχρονα, ρίχνουμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν. Aλείφουμε ένα ταψί με τη μία κουταλιά βούτυρο. Mόλις κρυώσει το μείγμα με το σιμιγδάλι, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα αβγά. Aνακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί.Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. Πριν τη σερβίρουμε, πρέπει να την αφήσουμε να κρυώσει για να μην διαλυθούν τα κομμάτια.