ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. χοιρινό (από λαιμό) σε μεγάλους κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1/4 φλιτζανιού τσίπουρο
- 120 γρ. τραχανά ξινό
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, τσιγαρίζουμε σε αυτό το χοιρινό καλά και το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το τσίπουρο, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά. Mεταφέρουμε τα κρεμμύδια και τα υγρά του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κρέας και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Aλατοπιπερώνουμε καλά το φαγητό, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά και μισό φλιτζάνι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμη. Bγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και σερβίρουμε.