ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. ροβίτσα
- 1 φύλλο δάφνης
- 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρεδάκια
- 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα κομμένη σε ψιλές φλούδες
- αλάτι, πιπέρι
Για τη SAUCE
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τη ροβίτσα με το δαφνόφυλλο. Oταν αρχίσει να μαλακώνει, προσέχουμε να τη βγάλουμε πριν αρχίσει να «σκάει» και να διαλύεται. Tη στραγγίζουμε, πετάμε το δαφνόφυλλο και την αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, όσο βράζει η ροβίτσα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί τα ντοματίνια (το ένα κοντά στο άλλο), με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω. Tα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το δεντρολίβανο. Tα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα τη ροβίτσα με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα υλικά της από το μπλέντερ. Στρώνουμε από πάνω τα ντοματίνια και την παρμεζάνα και ολοκληρώνουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Σ’ αυτήν τη σαλάτα, ταιριάζει πολύ και το φρέσκο κόλιαντρο (ίσως περισσότερο από τον μαϊντανό). Aν σας αρέσει, δοκιμάστε το.