ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 6 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
- 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- μισό πορτοκάλι (το ξύσμα του)
Εκτέλεση
Bράζουμε τα καρότα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Zεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα καρότα στεγνά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Λιώνουμε τα καρότα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι και τα αναμειγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε μισή ώρα αργότερα ώστε να «δέσουν» μεταξύ τους οι γεύσεις.