Yλικά
- 5 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 50 γρ. γιαούρτι
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μερικά φυλλαράκια ρίγανη φρέσκια
- λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε τέσσερις μακρόστενες λωρίδες. Λαδώνουμε κάθε λωρίδα και βάζουμε από μία μικρή κουταλιά γέμιση, τυλίγουμε σε τρίγωνο και αφήνουμε τα πιπεροπιτάκια μας για 15 λεπτά περίπου στο ψυγείο. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι τους και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση και με άλλα λαχανικά, όπως ψιλοκομμένη μελιτζάνα και κολοκύθι, ή να αντικαταστήσουμε τη φέτα με χαλούμι.