Ταραμοκεφτέδες

12.08.2010

Yλικά

  • 100 γρ. ταραμά λευκό
  • 3 πατάτες βρασμένες και περασμένες από τον τρίφτη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μπολ τον ταραμά, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το πιπέρι, τον χυμό απο το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τα αβγά μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι.) Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι για 5-8 λεπτά περίπου. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι τους και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα εποχής.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βρασμένη πατάτα με 3 φέτες χωριάτικο ψωμί μουλιασμένο και στη συνέχεια καλά στυμμένο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ