Γαριδομακαρονάδα

19.08.2010

Υλικά

  • 12 μεγάλες γαρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ ή τρεις μεγάλες ώριμες ντομάτες ? 1 ποτήρι κρασιού ντοματοχυμό ? 1 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι ? αλάτι
  • πιπέρι 1 πακέτο
  • μακαρόνια Νο 7

Εκτέλεση

1. Κόβετε τα μουστάκια από τις γαρίδες και τις πλένετε.

2. Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί.

3. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις τσιγαρίζετε για λίγο.

4. Βάζετε το χυμό της ντομάτας και το κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν 20 λεπτά περίπου. Δεν θέλουν πολύ βράσιμο οι γαρίδες, γιατί σκληραίνουν.

5. Τις βγάζετε από τη σάλτσα και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει.

6. Αφού κρυώσουν οι γαρίδες τις καθαρίζετε, αλλά αφήνετε πάνω το κεφάλι.

7. Βράζετε τα μακαρόνια και, αφού τα σουρώσετε, τα ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα από τις γαρίδες.

8. Σερβίρετε τα μακαρόνια βάζοντας από πάνω τις γαρίδες.