Υλικά
? 500 γραμμ. φράουλες ? 250 γραμμ. ζάχαρη ? 1 κλωνάρι βανίλια
Εκτέλεση
1. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε απαλά.
2. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.
3. Βάζετε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το κλωνάρι βανίλια σχισμένο κάθετα στη μέση και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
4. Όταν είναι έτοιμη, τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.