Υλικά
- 2 κιλά βερίκοκα ώριμα
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- Χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
1. Πλένετε τα βερίκοκα, αφαιρείτε το κουκούτσι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε σε στρώσεις βερίκοκα και ζάχαρη εναλλάξ και τα αφήνετε όλο το βράδυ.
3. Την επομένη βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε συνεχώς και ξαφρίζετε κατά διαστήματα. Προς το τέλος προσθέτετε και το λεμόνι.
4. Η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη όταν το μείγμα γυαλίζει και ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Σημείωση: Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσετε πόσο σφιχτή ή όχι θα είναι η μαρμελάδα είναι να βάλετε λίγη σε ένα πιατάκι, γιατί όταν κρυώνει, δένει περισσότερο.
5. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή. Τα σφραγίζετε και τα αφήνετε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν. Τη διατηρείται σε δροσερό μέρος.