Μήλα: Μια αλμυρή συνταγή για να τα αξιοποιήσεις!

Μήλα: Μια αλμυρή συνταγή για να τα αξιοποιήσεις!
Ένας νόστιμος τρόπος να σερβίρεις τα μήλα σαν ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο!

Έναν έξυπνο αλλά κυρίως νόστιμο τρόπο να αξιοποιήσεις τα μήλα σε αλμυρή και όχι γλυκιά συνταγή μας δείχνει ο σεφ Ανδρέας Λαγός. Η συνταγή που προτείνει είναι «μήλα γεμιστά με κιμά και ρόδι». Έτσι αξιοποιείτε και το ρόδι που είναι της εποχής ενώ είναι πλούσιο σε υλικά αφού έχει και αμύγδαλα αλλά και κομμάτια γραβιέρας για ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Το πιάτο αυτό κάνει και για κυρίως αλλά και για ορεκτικό ή ακόμα καλύτερα για συνοδευτικό του κυρίως πιάτου αν αυτό ει΄ναι χοιρινό, σε ένα επίσημο ή καθημερινό τραπέζι.

Υλικά για 2 άτομα

9 μήλα

Για τη γέμιση:

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα από την ψίχα των μήλων
300 γρ. κιμάς χοιρινός
1/2 κούπα σπόροι ροδιού
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/2 πιπεριά τσίλι κόκκινο
1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
1/2 κούπα μαϊντανό
100 γρ. γραβιέρα

Για τη σάλτσα:

1/2 κούπα μηλόξιδο
1/2 κούπα ούζο
1/2 κούπα λευκό κρασί
2 κ.σ. μέλι
Ανθός αλατιού
5-6 κλωναράκια θυμάρι
3 κ.σ. βούτυρο

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο της εκπομπής ΠΟΠ Μαγειρική:



Τελευταία τροποποίηση στις 08.01.2025 - 22:55