Είναι η τέλεια ισορροπία γλυκών και αλμυρών γεύσεων που θα συνδυαστεί τέλεια με σχεδόν οποιοδήποτε καλοκαιρινό γεύμα (ή μόνη της, κατευθείαν από το μπολ). Τη συνταγή ανέβασε στο instagram η Αμερικανίδα @kalejunkie και προέρχεται από ένα ελληνικό εστιατόριο του San Francisco, το Kokkari!
{https://www.instagram.com/p/CucTrzIpecu/}
Τι θα χρειαστείς:
6 φλιτζάνια καρπούζι, κομμένο σε κύβους
3/4 φλιτζανιού κουκουνάρι, φρυγανισμένο
1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη (τη θρυμματίζεις με το χέρι για καλύτερη γεύση)
Μια χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
Πώς θα τη φτιάξεις
Κόβεις σε κύβους το καρπούζι και το αφήνεις στην άκρη. Βάζεις το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το φρυγανίζεις για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μυρίσει. Παρακολουθείς προσεκτικά για να μην καεί. Θρυμματίζεις τη φέτα και ψιλοκόβεις τον βασιλικό. Στη συνέχεια παίρνεις ένα μεγάλο πιάτο/μπολ σερβιρίσματος, προσθέτεις το καρπούζι και μετά τη φέτα, το κουκουνάρι και τον βασιλικό. Στη συνέχεια το ελαιόλαδο και τέλος το αλάτι. Καλή απόλαυση!