5 tips για να διατηρήσεις αναλλοίωτο το μαύρισμά σου

5 tips για να διατηρήσεις αναλλοίωτο το μαύρισμά σου
ΠΗΓΗ: @gracetaylorr19
Αν θέλεις να παρατείνεις το σοκολατένιο χρώμα που σου «χάρισε» ο ήλιος τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Πίσω στην πόλη, μετά τις διακοπές; Αν ναι, τότε μάλλον σε βρίσκω σε παρόμοια κατάσταση με τη δική μου, αφού κι εγώ μόλις γύρισα από την όμορφη Κρήτη. Είχα την ευκαιρία να απολαύσω τις παραλίες των Χανίων, με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις αξέχαστες στιγμές με πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα. Όμως, ενώ η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι αναπόφευκτη, αρνούμαι να αποχαιρετήσω το χρυσαφένιο μαύρισμα που κατάφερα να αποκτήσω.

Χωρίς σωστή φροντίδα, το μαύρισμά σου θα αρχίσει να ξεθωριάζει μέσα σε 7 με 10 ημέρες. Βέβαια, αν συνεχίσεις τις μικρές αποδράσεις και τα μπάνια, μπορείς να το διατηρήσεις λίγο παραπάνω, κάνοντας την επιστροφή στην πόλη πιο ομαλή.

Για να βοηθήσεις το δέρμα σου να διατηρήσει το καλοκαιρινό χρώμα, σου έχω τα απόλυτα tips για ολιστική φροντίδα της μαυρισμένης επιδερμίδας στο σπίτι.

Δώσε έμφαση στην ενυδάτωση

Η ηλιοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και ξεφλούδισμα, με αποτέλεσμα το μαύρισμά σου να ξεθωριάσει. Ενυδατώσου συστηματικά με πλούσιες κρέμες σώματος, body butters και λαδάκια, τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η αλόη βέρα και το λάδι καρύδας θα σε βοηθήσουν να κλειδώσεις την υγρασία στην επιδερμίδα σου. Επιπλέον, μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό, περίπου 8 με 10 ποτήρια την ημέρα, για να παραμείνει το δέρμα σου ενυδατωμένο.

Ενίσχυσε το μαύρισμά σου με after sun

Ακόμα κι αν δεν συνεχίζεις τα μπάνια, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα προϊόν after sun μετά το ντους. Αυτά τα προϊόντα προσφέρουν ενυδάτωση, καταπραΰνουν την επιδερμίδα και παρατείνουν το μαύρισμα.

Κάνε ήπια απολέπιση

Αν και πολλοί νομίζουν ότι η απολέπιση απομακρύνει το μαύρισμα, στην πραγματικότητα αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα που θαμπώνουν την επιδερμίδα, κάνοντάς το χρώμα πιο ζωντανό. Διάλεξε ένα απαλό scrub με ζάχαρη και απέφυγε τα προϊόντα με σκληρούς κόκκους ή χημικές φόρμουλες.

Χρησιμοποίησε self-tan προϊόντα

Τα αυτομαυριστικά μπορούν να ενισχύσουν το χρώμα σου μετά τις διακοπές. Επέλεξε μια απόχρωση κοντά στο χρώμα της τώρα επιδερμίδας σου και εφάρμοσέ το προσεκτικά κάθε 2-3 μέρες για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ρύθμισε τη θερμοκρασία του νερού στο ντους

Απέφυγε το καυτό νερό, γιατί αφυδατώνει την επιδερμίδα. Προτίμησε το χλιαρό ή κρύο νερό και σκούπισε το σώμα σου ταμποναριστά με την πετσέτα.

{https://www.instagram.com/p/C9P5mMLOmCH/?img_index=1}

Με αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσεις να κρατήσεις το καλοκαιρινό σου χρώμα λίγο περισσότερο, απολαμβάνοντας τη λάμψη του ήλιου ακόμα και στην πόλη.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.09.2024 - 00:43