Αυτή η συνταγή εκτός ότι είναι πανεύκολη είναι εγγλέζικη από τη Φάρμα Φραουλών της Κομητείας του Sussex. Άραγε να την ξέρει και η Meghan;
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
- Πρόσθετος χρόνος: 3 ώρες
- Συνολικός χρόνος: 3 ώρες 30 λεπτά
- Μερίδες: 8
Τάρτα με τυρί κρέμα με κρούστα σοκολάτας, ένα εναλλακτικό cheesecake
Συστατικά
- 1 πακέτο φρέσκες φράουλες
- Βάση για γλυκές τάρτες διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- ¾ φλιτζανιού νερό
- ½ φλιτζάνι σαντιγί
Γιατί οι φράουλες είναι ένα από τα πιο υγιεινά φαγητά που πρέπει να τρως
Εκτέλεση
- Τοποθέτησε τις μισές φράουλες πάνω στην βάση για τάρτες. Ρίξε τις υπόλοιπες φράουλες σε μια μέτρια κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε ζάχαρη στις φράουλες στην κατσαρόλα. Βάλε τις σε μέτρια φωτιά και άφησέ τις να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συχνά.
- Χτύπησε το κορν φλάουρ και το νερό μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ανακάτεψε σταδιακά το μείγμα του κορν φλάουρ στο μείγμα φράουλας που βράζει. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε το μείγμα μέχρι να πήξει, περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίξε το μαγειρεμένο μείγμα φράουλας πάνω από τις φράουλες στη βάση για τάρτες. Βάλε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να δέσει, τουλάχιστον 3 ώρες.
- Πριν το σερβίρεις, χτύπα την κρέμα γάλακτος σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Σέρβιρε κάθε κομμάτι πίτας με μια κουταλιά σαντιγί.