Φράουλες: Πώς να κάνεις παιχνιδάκι το καθάρισμα

22.07.2024
Φράουλες: Πώς να κάνεις παιχνιδάκι το καθάρισμα
ΠΗΓΗ:@PEXELS
Συν tips για σωστή και γρήγορη αποθήκευση.

Οι φρέσκες φράουλες είναι από τα πιο αρωματικά και νόστιμα φρούτα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τις καθαρίζετε σωστά πριν τις καταναλώσετε, καθώς μπορεί να έχουν σκόνη, ζωύφια ή χημικά.

Οι φράουλες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να απορροφούν φυτοφάρμακα. Ο σωστός καθαρισμός των φραουλών είναι απαραίτητος για την προστασία της υγείας σας και της οικογένειάς σας από τοξικές ουσίες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράζετε βιολογικές φράουλες από την τοπική αγορά ή καταστήματα για να αποφύγετε την έκθεση σε φυτοφάρμακα.

Τρόποι για να Καθαρίσετε τις Φράουλες

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τις φράουλες;

Ξεπλύνετε τις φράουλες με νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε τες σε ξύδι για περίπου 20 λεπτά ή σε μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας για περίπου 15 λεπτά.

Πώς να απομακρύνετε χημικά και έντομα από τις φράουλες;

Πλύνετε τις φράουλες σε αλατόνερο για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά. Αφήστε τις να μουλιάσουν για μερικά λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα έντομα έχουν απομακρυνθεί πριν τις ξεπλύνετε.

Διατηρούνται καλύτερα οι άπλυτες φράουλες;

Ναι, οι φράουλες διαρκούν περισσότερο άπλυτες, γι’ αυτό καλό είναι να τις πλύνετε μόνο όταν είστε έτοιμοι να τις καταναλώσετε. Το πλύσιμο των φραουλών και στη συνέχεια η αποθήκευσή τους στο ψυγείο μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη μούχλας.

Τρόποι Αποθήκευσης των Φραουλών μετά το Πλύσιμο

-Τοποθετήστε τις σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο αποθήκευσης τροφίμων ή βάζο.

-Τοποθετήστε τις άπλυτες φράουλες πάνω σε χαρτοπετσέτα σε δοχείο αποθήκευσης και βάλτε τις στο ψυγείο.

-Ξεπλύνετε τις φράουλες με ξύδι, στεγνώστε τις και τοποθετήστε τις σε καθαρή χαρτοπετσέτα μέσα σε γυάλινο δοχείο.

-Παγώστε τις φράουλες στην κατάψυξη.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε τις φρέσκες φράουλες με ασφάλεια και να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους για περισσότερο χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.07.2024 - 22:19