Σημείωσε τα υλικά που χρειάζεσαι, μελέτησε τη συνταγή και προγραμματίσου.
Συστατικά
½ φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
225γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1,2 κιλά ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια ημίγλυκα κομμάτια σοκολάτας
1 κουταλιά σούπας φυτικό λάδι (προαιρετικά)
Πασχαλινά αβγά: 5 διαφορετικές τεχνικές για να διαλέξεις πώς θα τα βάψεις φέτος
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο, τη βανίλια και το τυρί κρέμα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη για να φτιάξεις μια εύπλαστη ζύμη. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να την ανακατέψεις.
Χώρισε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη. Άφησε ένα από τα μέρη σκέτο. Στο δεύτερο μέρος, ανακάτεψε με το φυστικοβούτυρο. Ανακάτεψε την καρύδα στο τρίτο μέρος και τη σκόνη κακάο στο τελευταίο μέρος. Τύλιξε κάθε είδος ζύμης σε σχήματα αυγών και τοποθέτησέ τα σε ένα κερωμένο φύλλο μπισκότων με επένδυση από χαρτί. Βάλε τα στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν, τουλάχιστον μια ώρα.
Λιώσε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει. Ανακάτεψε κατά διαστήματα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν η σοκολάτα φαίνεται πολύ πηχτή για την επικάλυψη, ανακάτεψε με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι μέχρι να αραιώσει στην επιθυμητή πυκνότητα. Βούτηξε τα παγωμένα αυγά στη σοκολάτα και βάλε τα στο φύλλο από κερωμένο χαρτί για να σταθεροποιηθούν. Άφησέ τα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξουν.