Η συνταγή είναι αρκετά απλή και χρειάζονται μόνο λίγα συστατικά - αλλά θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να τα συγκεντρώσεις από ότι νομίζεις.
«Είναι πάντα καλύτερο να αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί, γι 'αυτό είναι καλά αν μπορείς να φτιάξεις τη ζύμη το προηγούμενο βράδυ», συμβουλεύει ένας pastry chef της βασιλικής οικογένειας.
Διατηρώντας τα μπισκότα δροσερά θα βοηθήσεις επίσης στη δημιουργία του εορταστικού σχεδιασμού τους. «Μπορείς επίσης να ξεδιπλώσεις τη ζύμη, να φτιάξεις τα σχήματα και να τα διακοσμήσεις με γλάσο για μια ώρα», λέει ο σεφ. «Αυτό διασφαλίζει ότι θα διατηρηθεί ομοιόμορφο το σχήμα τους».
Για να φτιάξεις 10 μπισκότα, θα χρειαστείς:
- 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά
- 100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- 75 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη
- 25 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα
- 45 γραμμάρια γάλα
- Γλάσο για διακόσμηση
Η βασιλική μέθοδος:
- Κοσκίνισε μαζί το αλεύρι και τα μπαχαρικά, πρόσθεσε το βούτυρο σε κύβους και ανακάτεψε με τις άκρες των δακτύλων σου.
- Πρόσθεσε το γάλα για να σχηματίσεις μια πάστα. Τύλιξέ τη ζύμη με μια πλαστική μεμβράνη και αφήσε τη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες (καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας)
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C
- Ξεδίπλωσε τη ζύμη περίπου στα 3 mm (αλλά εξαρτάται από το μέγεθος του μπισκότου που θέλεις να φτιάξεις), φτιάξε τα σχήματα (πάρε ιδέες από το ποστ της βασιλικής οικογένειας στο instagram), άπλωσέ τα σε λαδόχαρτο ή σε χαλί ψησίματος σιλικόνης και πασπάλισε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη πριν ψήσεις στους 180 ° C.
- Άφησέ τα να κρυώσουν τελείως πριν σχεδιάσεις με το γλάσο ότι σχέδιο εσύ επιθυμείς.