Η συνταγή για αφράτο κέικ με λεμόνι και τζίντζερ

05.12.2020
Η συνταγή για αφράτο κέικ με λεμόνι και τζίντζερ
Μια λαχταριστή επιλογή γλυκού χωρίς βούτυρο

Αγαπάμε τα γλυκά σε κάθε περίπτωση, αλλά η αλήθεια είναι πως τα προτιμούμε όταν είναι στην -έστω και λίγο- πιο υγιεινή τους εκδοχή.

Τι θα έλεγες σήμερα να δοκιμάσεις να φτιάξεις ένα λαχταριστό και αφράτο κέικ με φρέσκο τζίντζερ και λεμόνι, χωρίς βούτυρο;

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

250 γρ. γιαούρτι

170 γρ. μέλι

2 αυγά

Ξύσμα από 2 λεμόνια

1 φρέσκο τζίντζερ

1 φακελάκι baking powder

Εκτέλεση

Βάλε τα αυγά και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και ένα κομμάτι φρέσκο τριμμένο τζίντζερ.

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι, συνεχίζοντας να χτυπάς με το μίξερ και στο τέλος πρόσθεσε την baking powder.

Όταν δεις όταν έχει δημιουργηθεί μια ζύμη χωρίς σβώλους, βάλε τη σε μια φόρμα και ψήσε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Πριν βγάλεις το κέικ από τον φούρνο, βάλε μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξεις αν έχει μαγειρευτεί καλά το εσωτερικό μέρος.