Ποιος δεν αγαπάει τα μπισκότα; Είναι τέλεια τόσο για πρωινό, όσο και για ενδιάμεσο σνακ και συνοδευτικό. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να δοκιμάσεις να φτιάξεις την υγιεινή εκδοχή τους με βρώμη και λαχταριστικό φυστικοβούτυρο.
Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για γεμιστά μπισκότα βρώμης με φυστικοβούτυρο:
Υλικά
φυστικοβούτυρο
150 γρ. μέλι
100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ. γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κ.γ αφρίνα
λίγη βανίλια ή ξύσμα από πορτοκάλι/λεμόνι
200 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180° C . Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα, την αφρίνα και τις νιφάδες βρώμης. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε με το μίξερ τα αυγά, το μέλι και το βούτυρο.
Ένωσε τα υλικά και συνέχισε να χτυπάς με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίξε και τη βανίλια ή το ξύσμα και στρώσε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
Πλάσε μικρά μπισκοτάκια και πίεσε τα για να γίνουν πλακέ. Ψήσε για 12- 15 λεπτά τα μπισκότα μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις κρυώσουν, γέμισε τα με περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο.