Συστατικά
- 225 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 125 γραμμάρια τριμμένη ακατέργαστη κολοκύθα ή κίτρινη κολοκύθα
- 50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα τριμμένη, επιπλέον για το topping
- 25 γραμμάρια ψιλοκομμένες ελιές
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- Θα χρειαστείς: ένα λαδωμένο ταψί για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε το φούρνο σε αέρα στους 170 ° C.
- Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κολοκύθα, 50γρ της παρμεζάνας, τις ελιές και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
- Ανακάτεψε τα χτυπημένα αυγά και το γάλα έως ότου τα συστατικά ομογενοποιηθούν και μπορούν να μετατραπούν σε μια κολλώδη μπάλα.
- Διαμόφωσε τη ζύμη να έχει σχήμα οβάλ. Xάραξε την κορυφή αρκετές φορές με ένα μαχαίρι.
- Τοποθέτησε το ψωμί σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Πασπάλισε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω όπως επίσης και λίγο αλεύρι. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Χτύπα τη βάση από το ψωμί για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμο - όταν είναι ψημένο θα πρέπει να ακούγεται σαν να είναι κούφιο. Άφησε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψεις και το σερβίρεις.