Με δεδομένο ότι μπορείς να βρεις καρότα όλο τον χρόνο, τα αγαπημένα αυτά λαχανικά αποτελούν βάση -ή μυστικά συστατικά- για πολλές συνταγές.
Σήμερα προτείνουμε μια ωραιότατη βελουτέ σουπίτσα που μπορεί να λειτουργήσει ως πρώτο πιάτο σε ένα πιο επίσημο τραπέζι, όμως στέκεται ωραιότατα και μόνη της τόσο ως μεσημεριανό, όσο και ως βραδινό.
Σημείωνουμε ως extra tip ότι το γιαούρτι που βάζουμε στο τέλος μπορεί εναλλακτικά να προστεθεί σε κάθε πιάτο χωριστά, αντί να μπει στη σουπιέρα από την αρχή.
Καλή επιτυχία
Υλικά για 4 άτομα
3 καρότα μεγάλα
3 πατάτες μέτριες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1½ λίτρο ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
50 ml ελαιόλαδο, 1 δαφνόφυλλο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη φρέσκια
Δοκίμασε και αυτό: Αυτή η καυτερή μανιταρόσουπα μπαίνει στα best of the best του φθινοπώρου
Eκτέλεση
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σούπας (εκτός από το γιαούρτι και τη ρίγανη) για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή χρησιμοποιώντας το ραβδομπλέντερ, αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε σουπιέρα και γαρνίρουμε με το γιαούρτι, φύλλα ρίγανης και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.