ΥΛΙΚΑ
• 250 γρ. γίγαντες
• 1 μπουκάλι ξινόγαλα
• 2 αβγά
• 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
• 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό τριμμένο
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 2 λεμόνια για το σερβίρισμα
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Την επομένη, τους σουρώνουμε και τους βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Τους σουρώνουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν σε μπολ αναμειγμένους με το ξινόγαλα. Παράλληλα, ετοιμάζουμε δύο μπολ. Βάζουμε στο ένα τα αβγά χτυπημένα και στο άλλο τη φρυγανιά αναμειγμένη με το καυτερό πιπέρι και τη ρίγανη. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Βουτάμε τους γίγαντες πρώτα στο αβγό και μετά στη φρυγανιά. Τοποθετούμε έναν έναν μέσα στο λάδι και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν από το τηγάνι, τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε τους γίγαντες με λεμόνια κομμένα σε τέταρτα στα πιάτα.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book