Η συνταγή είναι γνωστή - την έμαθα πριν μερικούς μήνες από το Στέλιο Παρλιάρο κι είπα να τη δοκιμάσω σε ατομικές μεριδούλες! Άλλωστε τ΄ατομικά κεκάκια σερβίρονται πολύ πιο εύκολα με παγωτάκι, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
Tips & δικές μου παραλλαγές:
- Τα φορμάκια δε τα γεμίζουμε μέχρι πάνω αφενός για να μην απλώσουν κι αφετέρου για να αφήσουμε χώρο να φουσκώσει το κέικ
- Αν θέλουμε παραλείπουμε τον καφέ ή τον αντικαθιστούμε με λικέρ της αρεσκείας μας
- Η διακόσμηση είναι η μισή επιτυχία! Βάλε σημαιάκια, καρδούλες ή ότι άλλο φανταστείς όπως έκανα κι εγώ.
- Πρόταση σερβιρίσματος: με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
Η συνταγή
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για κέικ που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. κουβερτούρα 66% κακάο
- 70 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
- 5 αυγά
- 2 μερίδες εσπρέσο ριστρέτο
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο με τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί ή στα μικρικύματα. Χτυπάμε τ΄αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ενώνουμε τα δύο μείγματα,προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο κι ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος ρίχνουμε τον καφέ και ενσωματώνουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. Αφηνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. (Αν βάλουμε το κέικ σε μεγάλη φόρμα θέλει 50 λεπτά).