Εύκολο παγωτό καρπούζι

10.08.2015

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)

4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 κουτ. σούπας δυόσμο

4 φόρμες για παγωτό ή μικρά πλαστικά ποτηράκια

4 ξυλάκια για παγωτό

Eκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά. Περνάμε το υγρό από πολύ λεπτή σήτα και στη συνέχεια το μοιράζουμε στις 4 φόρμες. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και 2 ώρες αργότερα προσθέτουμε στο κέντρο τους τα ξυλάκια. Καταψύχουμε για 3 ώρες επιπλέον. Για να σερβίρουμε, βρέχουμε με ζεστό νερό τη βάση της φόρμας για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκολλήσει το παγωτό.