Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας δυόσμο
4 φόρμες για παγωτό ή μικρά πλαστικά ποτηράκια
4 ξυλάκια για παγωτό
Eκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά. Περνάμε το υγρό από πολύ λεπτή σήτα και στη συνέχεια το μοιράζουμε στις 4 φόρμες. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και 2 ώρες αργότερα προσθέτουμε στο κέντρο τους τα ξυλάκια. Καταψύχουμε για 3 ώρες επιπλέον. Για να σερβίρουμε, βρέχουμε με ζεστό νερό τη βάση της φόρμας για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκολλήσει το παγωτό.