Μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου, κάππαρη & ντομάτα

23.06.2015
Γευστικές και δροσερές συνταγές με γαρίδες, σπανάκι, τόνο ή απλές με ντοματίνια και παρμεζάνα, το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, ιδανική επιλογή για το καθημερινό τραπέζι ή για συγκεντρώσεις με φίλους στη βεράντα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 1 βαζάκι τόνο Αλοννήσου (600 γρ.)
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες (χωρίς τα σπόρια και τη φλούδα)
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Θρυμματίζουμε τον τόνο σε μπολ, προσθέτουμε την ντομάτα, το τσίλι, την κάππαρη και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τον τόνο. Ανακατεύουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, το τσίπουρο και τα φύλλα βασιλικού ολόκληρα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.