Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο λινγκουίνι
- 350 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε φέτες (2 φλιτζάνια περίπου)
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 2-3 κλαδάκια βασιλικό φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4½ φλιτζάνια νερό
- παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα το νερό, τα ντοματίνια, το σκόρδο, το μπούκοβο, τον βασιλικό, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, και τα λιγκουίνι. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Μόλις εξατμιστεί το πολύ νερό και γίνει το λιγκουίνι al dente, στα 10 λεπτά περίπου, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ, και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φυλλαράκια βασιλικού.