Γαριδομακαρονάδα με λευκό κρασί & σπανάκι

12.08.2015
Γευστικές και δροσερές συνταγές με γαρίδες, σπανάκι, τόνο ή απλές με ντοματίνια και παρμεζάνα, το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, ιδανική επιλογή για το καθημερινό τραπέζι ή για συγκεντρώσεις με φίλους στη βεράντα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο πένες
  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο πλυμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες ωμές και αφαιρούμε το μαύρο αντεράκι. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10'. Προσθέτουμε την κρέμα και τον μαϊντανό, σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες να πάρουν μια βράση μαζί με τη σάλτσα και να ανακατευτούν καλά. Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα με λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Μπορούμε να βράσουμε λίγο τα κελύφη από τις γαρίδες και να πάρουμε τον ζωμό για να βράσουμε τις πένες. Δεν βρήκατε καλές γαρίδες; Πάρτε καραβίδες ή καλαμαράκια, που θα κόψετε σε ροδέλες.