Υλικά για 4 άτομα
- 4 ξινόμηλα καθαρισμένα
- 4 κουτ. σούπας μέλι
- 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
- 2 κουτ. σούπας ανθόνερο
- 4 χουρμάδες
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
- 2 κουτ. σούπας φιστίκια Aιγίνης (ανάλατα)
- 1 κουτ. γλυκού ρας ελ χανούτ
- 1 κουτ. γλυκού κακουλέ αλεσμένο
- 4-5 φυλλαράκια λουίζα
Eκτέλεση
Kόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε μέσα σε μεγάλο μπολ. Bγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους κόβουμε σε κομματάκια. Προσθέτουμε στο μπολ τους χουρμάδες, τις σταφίδες και τα φυλλαράκια της λουίζας ψιλοκομμένα. Συνεχίζουμε με το μέλι, το ανθόνερο, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Πασπαλίζουμε με το ρας ελ χανούτ και τον κακουλέ, ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο για να κρυώσει. Σερβίρουμε τα φρούτα σε παγωμένα μπολάκια με αρκετό από τον αρωματικό χυμό τους και πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένο φιστίκι Aιγίνης.