Υλικά για 4 άτομα
- 2 φλιτζάνια καρπούζι (κομμένο σε κυβάκια, χωρίς τα κουκούτσια)
- 1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
- 1 χούφτα ρώγες από λευκό σταφύλιμα
- σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
- 200 γρ. ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια
Για το σιρόπι
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 πρέζα κανέλα
Eκτέλεση
Bράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι για 5'. Προσθέτουμε το ούζο και την κανέλα και βράζουμε για λίγο ακόμα. Bάζουμε το σιρόπι σ' ένα βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Mοιράζουμε τα φρούτα σε δροσερά πιάτα και προσθέτουμε τα κυβάκια από το ανθότυρο. Περιχύνουμε το σιρόπι πάνω από κάθε φρουτοσαλάτα και διακοσμούμε με φυλλαράκια μέντας ή βασιλικού.