Υλικά
Για την ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
1 μεγάλο αυγό
120 γρ. νερό χλιαρό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μία πρέζα αλάτι
Για την γέμιση μήλου
2 κόκκινα μήλα
60 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου βανίλια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. γάλα λιωμένο βούτυρο για το ψήσιμο
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με την ζύμη. Ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αυγό και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατευόυμε με το χέρι μας. Πλάθουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη (όχι σφιχτή) που δεν κολλάει. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, ίσως και καθόλου παραπάνω.
- Για την κρέμα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα να πάρει μία βράση.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το περιεχόμενο του φακέλου και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε εκεί το βρασμένο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το μήλο κυβάκια, προσθέτουμε την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλας χρησιμοποιώντας αλεύρι σε ένα μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι.
- Μεταφέρουμε την λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί.
- Απλώνουμε τα μήλα στην ζύμη, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες.
- Από πάνω απλώνουμε την κρέμα αφήνοντας κενό ξανά.
- Παίρνουμε την μία μεριά και την φέρνουμε στην άλλη για να κλείσουμε, προσέχοντας να κλείσει καλά για να μην ξεχυθεί η κρέμα.
- Αλείφουμε το strudel με λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα σερβίρουμε.
Τη συνταγή μας έδωσε η foodblogger Ελένη Εντζερίδου από το blog γεύσις.