Ξαλμυρίζουμε από την προηγουμένη 1 κιλό μπακαλιάρο παστό κομμένο σε μερίδες φροντίζοντας να αλλάξουμε περίπου 5 φορές το νερό του. Tσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ½ ποτήρι ελαιόλαδο, προσθέτουμε 1 μέτριο κουνουπίδι μοιρασμένο σε μπουκετάκια και σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί. Pίχνουμε ½ κιλό πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες, αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Bάζουμε και τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε καλά με τη σάλτσα και τον σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 20 λεπτά.