Υλικά
- 1.300 γραμμ. μπούτι αρνάκι
- 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
- Χυμός από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την κρέμα γιαουρτιού:
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αβγά
Εκτέλεση
1. Στύβετε τα λεμόνια και το πορτοκάλι. Καθαρίζετε και κόβετε το σκόρδο σε κομματάκια. Παίρνετε το κρέας και με ένα μαχαίρι κάνετε μικρές τομές, όπου μέσα βάζετε τα κομματάκια του σκόρδου. Το αλατοπιπερώνετε, το αλείφετε με βούτυρο και πάνω του βάζετε τα κλωναράκια δενδρολίβανο.
2. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό από το πορτοκάλι και τα λεμόνια και είναι έτοιμο για ψήσιμο. Έτσι, το κρέας γίνεται νοστιμότερο και παίρνει τις μυρωδιές.
3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, αρχικά στους 200° C, για 1-1,5 ώρα μέχρι να ροδίσει από πάνω, και μετά το χαμηλώνετε στους 150-180° C για άλλη 1-1,5 ώρα.
4. Παράλληλα και προς το τέλος του ψησίματος ετοιμάζετε την κρέμα γιαουρτιού, με την οποία θα περιχύσετε το αρνάκι μισή ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο.
Για την κρέμα γιαουρτιού:
1. Σε ένα μπολ σπάτε τα αβγά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάτε. 2. Ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά με τον αναδευτήρα. 3. Όταν πάρει τη μορφή κρέμας, περιχύνετε το κρέας και ψήνετε για μισή ώρα ακόμη.