Μωσαϊκό με γκοφρέτες

24.10.2013

Υλικά

  • Πτι - Μπερ 1 πακέτο κομμένα καρέ

  • Γκοφρέτες σοκολάτας 1 πακέτο χονδροκομμένες

  • Βούτυρο 250 γρ

  • Άχνη ζάχαρη 1/2 πακέτο

  • Κακάο 1 πακέτο

  • Σοκολάτα γάλακτος 100 γρ

  • Αυγά 3 τεμ

  • Λικέρ 1 φλυτζάνι του καφέ της αρεσκείας μας

  • Διάφανη μεμβράνη

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο , χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη. Μόλις λιώσει βάζουμε το κακάο , την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και μόλις λιώσουν κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μπισκότα και την γκοφρέτα και ανακατεύουμε καλά να υγρανθούν όλα. Βρέχουμε μια στενόμακρη φόρμα λίγο και τοποθετούμε την διάφανη μεμβράνη στον πάτο. Βάζουμε 1 σειρά γκοφρέτες όπως βλέπετε στην φωτογραφία και γεμίζουμε την φόρμα με το μείγμα. Το σκεπάζουμε από πάνω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Δεν θέλουμε να είναι παγωμένο όταν το τρώμε αλλά να είναι λίγο μαλακό. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με παγωτό και μαρμελάδα φράουλα.

Τη συνταγή βρήκαμε στο site μαγειρικής chefoulis.gr