Ψαρόσουπα με λαχανικά

22.04.2013

5 μερίδες

  • 1 κιλό κοκκινόψαρο κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι σελινόριζα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 5 φύλλα σέλινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια

1. Ξεπαγώνετε το κοκκινόψαρο. Το πλένετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

2. Ρίχνετε τα λαχανικά σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζετε για 20 λεπτά.

3. Βάζετε πάνω από τα λαχανικά το ψάρι και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

4. Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για ακόμα περίπου 20 λεπτά.

5. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ενόσω είναι ζεστή, προσθέτοντας κατά βούληση επιπλέον χυμό λεμονιού και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.