Χοιρινό με κεφαλοτύρι στη λαδόκολλα

22.04.2013

5 μερίδες

  • 1 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο, περίπου 1½ κιλό
  • 2 κουταλιές μουστάρδα απαλή
  • 3 σκελίδες σκόρδου κομμένες κατά μήκος
  • ½ καρότο ψιλοκομμένο
  • ½ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ¼ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι - Πιπέρι

1. Κόβετε κατά μήκος το χοιρινό μπούτι χωρίς να το διαχωρίσετε και το αλείφετε εσωτερικά με τη μουστάρδα.

2. Το γεμίζετε με το σκόρδο, το καρότο, τις πιπεριές, το μπέικον και το κεφαλοτύρι και το δένετε με άσπρο σπάγκο.

3. Το λαδώνετε ελαφρώς, το αλατοπιπερώνετε, το τυλίγετε με λαδόκολλα και το βάζετε να ψηθεί σε δυνατό φούρνο.

4. Έπειτα από 1 ώρα ανοίγετε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα.

5. Αφαιρείτε το σπάγκο και σερβίρετε το χοιρινό κομμένο σε μερίδες μαζί με λίγες πατάτες τηγανητές ή φούρνου.