Μπιφτέκια γαλοπούλας

22.04.2013

5 μερίδες

  • 750 γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στον τρίφτη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • Πιπέρι - Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

1. Βάζετε τον κιμά σε λεκάνη, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και τα ζυμώνετε καλά.

2. Προσθέτετε τη φρυγανιά και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

3. Σκεπάζετε τη λεκάνη με διάφανη μεμβράνη κουζίνας και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

4. Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που επιθυμείτε.

5. Τα ψήνετε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί ή στο γκριλ και τα σερβίρετε με σαλάτα πράσινων λαχανικών.