5 μερίδες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 γαρίφαλα
- 1 μπαστουνάκι κανέλας
- 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
- ½ φλιτζάνι φακές
- 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου αραιωμένος με ¾ φλιτζανιού νερό
- Αλάτι
- 1 πρέζα θυμάρι
- Πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα
- 2 κουταλιές σταφίδα μαύρη
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, και την κανέλα για 2 λεπτά.
2. Προσθέτετε το ρύζι και τις φακές και ανακατεύετε.
3. Ρίχνετε τον αραιωμένο ζωμό, το αλάτι, το θυμάρι, το πιπέρι και τα δαφνόφυλλα.
4. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά.
5. Όταν πιει τα υγρά του και οι φακές μαλακώσουν, αφαιρείτε το ξύλο κανέλας και τα δαφνόφυλλα. Προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
6. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα είτε ζεστό είτε κρύο.